صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۳۰.چگونه اعتیاد اینترنتی را درمان کنیم؟ (قسمت اول)

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد آل داوود

عنوان: چگونه اعتیاد اینترنتی را درمان کنیم؟ قسمت اول

درمان اعتیاد به اینترنت

روش هایی وجود دارد که خیلی ساده بواسطه آن ما می توانیم اعتیاد اینترنتی را درمان کنیم. به دلیل فقدان کمپ ها و بیمارستان های ترک اعتیاد در کشور ما و نبود متخصصین باید چند کار را خودمان انجام بدهیم.

روش های درمان اعتیاد به اینترنت:

  1. شکستن عادات فردی

شما هر چیزی را، اعتیاد به قهوه، سینما، فیلم و چیزهای خاص دیگر و هر چیزی که از آن زیاد استفاده کنید و شیفتگی استفاده مداوم از آن را داشته باشید را می توانید یک اعتیاد به حساب بیاورید.

در فضای مجازی و رسانه هم همین است. شما اگر عادت کردید که دائم تلفن همراهتان را چِک بکنید، سعی کنید اگر روزی ده بار این کار را انجام می دهید به صورت خودآگاه این عادت فردی را بشکنید و مثلا یک روز که سرکار می روید تلفن همراه هوشمندتان را نبرید. یا برای اینکه برای ساعت به تلفن مراجعه نکنید می توانید بر روی دستتان ساعت ببندید. یا بسته های اینترنت با حجم بالا خریداری نکنید که به سبب آن خودتان مراعات می کنید که این بسته دیرتر به پایان برسد. و یا از همه این ها مهمتر همه تلفن های همراه هوشمند قسمتی به دارند به نام Digital Balance  که به کمک آن می توانید مصرف استفاده از شبکه های اجتماعی و پیام رسان هایی که دارید را کنترل کنید. اینها به شرط این است که مقاومت نکنید و پایبند به آن باشید. و دائم ساعت استفاده از برنامه ها را تمدید نکنید.

  • برای پرکردن اوقات خود کارهای دیگری را در نظر بگیرد.

برنامه هایی مثل کوه رفتن، بیابان گردی و انجام بازی های سنتی به همراه خانواده را جایگزین کنید. مگر زمانی که ما کودک بودیم، اینترنت و فضای مجازی بود، خیلی بازی های زیبایی در زمان های قدیم بود. همان بازی های قدیمی بسیار برای فرهنگ ما و اجتماع ما خوب بود. تمرین گروهی و بالا بردن روابط  اجتماعی را به همراه داشت. همان بازی های قدیمی را احیا کنیم و با خانواده بازی کنیم و اصلا نیازی نیست که برای پرکردن اوقات خود از فضای مجازی و تلفن همراه استفاده کنیم.

  • پیدا کردن افرادی برای صحبت کردن با آنها و حضور در اردوها و گروه های مختلف

حضور در اردوهای جهادی و پایگاه های بسیج گزینه های خوبی برای این امر است. به جای اینکه در فضای مجازی مشغول چت کردن باشیم این افراد را پیدا کنیم و صحبت کنیم. هم حوصله ما سر نخواهد رفت و هم اعتیاد اینترنتی که داریم را می توانیم درمان کنیم.

  • مسائل زیربنایی را جستجو کنیم.

نیازی نیست که ما در فضای مجازی هر چیزی را جستجو کنیم. بعضی اوقات برای شکستن عادت جستجو که نوعی اعتیاد اینترنتی است می توانیم کتاب بخریم و درون کتاب ها مسائلی که مدنظرمان است را پیدا کنیم. همین ورق زدن کتاب باعث می شود که ما از جستجوهای آنلاین مجازی فاصله بگیریم.

  • درخواست کمک از متخصصین

اگر خودتان واقعا نمی توانید اعتیادی که دارید را ترک کنید متخصصینی هستند که می تواند روش هایی را به شما بگویند یا شما را در مسیری قرار بدهند که از این روش ها استفاده کنید.  

محتوای درس
اسکرول به بالا