صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۲۴- مدیریت اضطراب – تن آرامی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: مدیریت اضطراب – تن آرامی

برای مدیریت اضطراب گاهی مواقع یک تکنیک هایی در این فرهنگ های شرقی است به نام: تن آرامی

قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ قرار است آدم ظاهر را به آرامش بکشاند تا باطن هم به ارامش کشیده بشود. ظاهر یعنی همین بدن و همین جایی که علائم اضطراب در آن خودش را نشان میدهد. آن التهام و بی قراری که مشاهده می شود.

اگر ما در یک شرایطی قرار بگیریم که نفس های آرام و عمیقی می کشیم و چشمانمان هم بسته است و نفس می کشیم و سعی هم می کنیم به چیزی فکر نکنیم این می شود یک تن آرامی و ریلکسیشن خیلی ساده!

این ها در فرهنگ های دیگر است. اسلام به ما یاد داده است: نگاه به مردم بکنید هر نکته ی خوبی از هر کسی بود جذب کنید حتی اگر یک روزی شیطان یک کار خوب انجام داد آن را هم یاد بگیرید.

چه دینی جذابی داریم. به ما یاد میدهد نسبت به تجربه هایمان بسته عمل نکنیم. فقط آن چیزی که ما می فهمیم و در فرهنگ ما می باشد درست نیست خیلی از آدم های دیگر هم حرف های درستی دارند. بگیرید و استفاده کنید. اگر رفتار و حرف اشتباه و غلطی دارند پس بزنید.

حواستان را جمع کنید مشکل چدید در زندگی ایجاد نکنید. ظاهر این بدن را آرام کنید و یاد گرفته اید که اگر ظاهر آرام بشود باطن هم آرام می شود.

نفس هایتان را عمیق و آرام بکشید و سعی هم بکنید به چیزی فکر نکنید. یا حواستان را به موردی بدهید که استرس زا نیست.

مثلا فرض کنید از نگاه کردن به گل و گیاه حس خوبی می گیرید به جای اینکه بنشینید و به موارد اضطراب آور فکر کنید یک زمانی به خودتان مرخصی بدهید و بیایید به چیزهایی فکر کنید که برایتان اضطراب ایجاد نمی کنند. به جای اینکه دائم دست پشت دست بزنید و لب هایتان را گاز بگیرید و از این کارها بکنید که خودش تلقین کننده اضطراب است آرام بنشینید و نفس عمیق بکشید. سعی کنید ظاهرتان را شبیه به آدم های آرام در بیاورید.

امیرالمومنین علی علیه السلام: إنْ لَم تَکُن حَلیما فَتَحَلَّمْ: اگر بدبار نیستی، وانمود کن که بردباری…. (نهج البلاغه، حکمت ۲۰۷)

این همان قاعده ی کلی ظاهر بر باطن اثر می گذارد است.

اسکرول به بالا