صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۶- گوش دادن فعال

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: گوش دادن فعال

یک اتفاق جالب برای همه مردم دنیا بصورت مشترک رخ می دهد که اتفاقا همه ما از آن غافل هستیم و آن اتفاق این است که اکثر آدم های دنیا (بر فرض بالای ۹۰ درصد آدم های دنیا) تا دو سالگی زبان باز می کنند، یک کلمه، یک جمله و چند جمله و بالأخره حرف می زنند. کسانی هم هستند که دیرتر زبانشان باز می شود اما بالأخره باز می شود و تعداد کمی از آدم ها هم هیچ موقع توانایی حرف زدن را پیدا نمی کنند.

اما از آن طرف قضیه، شنیدن که فکر می کنیم اولین حسی است که در ما ایجاد می شود.

حتما می دانید که شنیدن قبل از اینکه به دنیا بیاییم فعال می شود و جالب تر اینکه آخرین حس هم می باشد که از کار می افتد. اما جالب است که خیلی از ما شنیدن و گوش دادن را یاد نمی گیریم. صدا به گوشمان می رسد، عکس العمل هم نشان می دهیم اما یک گوش دادن فعال، مفید و موثر از طرف ما اتفاق نمی افتد.

گوش دادن موثر یعنی بشنویم، بفهمیم و بفهمانیم که فهمیده ایم….

  • مزاحمت ها را حذف کنید و نگذارید چیزی حواس شما را پرت کند. متمرکز باشید بر طرف مقابل.
  • آن زمان که در حال گوش کردن هستید هم به جواب دادن فکر نکنید. فقط گوش کنید که متوجه بشوید.

 یک شاگرد خوب در کلاس یک استاد خوب و توانمند چه کار می کند؟ فقط و فقط متمرکز بر اینکه استاد چه می گوید.

وقتی با همسرتان صحبت می کنید اصلا دنبال جواب دادن به او نباشید، فقط و فقط گوش کنید. به طوری که انگار در آن لحظه تنها وظیفه شما گوش کردن است.

حال که فقط گوش کردید، بازخورد هم بدهید. سر تکان بدهید. یک کلمه تک صدایی و تک آوایی مثل: آهان بگویید. و بعد خلاصه ای از آن چیزی که فهمیدید را تقدیم کنید که شما این را گفتید. از آن لحظه فکر کنید که چه جوابی بدهید و صحبت های همسرتان را تکمیل کنید.

گوش دادن فعال کلیدواژه ی جذابی است که باید تمرین بشود و یادمان هم نرود که در کتاب های اخلاقی به ما می گویند: خداوند دو گوش به ما داد و یک زبان، یعنی دو برابر آن چیزی که می گوییم را گوش بدهیم….

محتوای درس
پیمایش به بالا