صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۳۲- مدیریت شادی در خانواده – تنظیم کردن

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: مدیریت شادی در خانواده – تنظیم کردن

حتما می دانید که هیجانات مثبت هم نیازمند به مدیریت دارد. مدیریت هیجانات مثبت مثلا شادی

برای چه باید مدیریت بشود؟

مدیریت یعنی این که اگر نیست بوجود بیاورید. اگر زیاد است کاهش بدهید. اگر کم است زیاد کنید.

به هرحال هیجانات مثبت نیازمند به مدیریت هستند، نیازمند به این هستند که حواسمان باشد و تنظیم بشوند و به تعادل برسند.

در بعضی از خانه ها که نسبت به این قضیه غفلت بوجود می آید می بینیم که آرام آرام یک غمی حاکم بر ارتباط می شود و آن لذت اصلی و اساسی که همسران باید نسبت به هم داشته باشند از بین برود. عشق کمرنگ می شود و آدم ها از دست هم دلخور می شوند.

بنابراین، مدیریت شادی در خانواده یک عنوان مهم، جذاب و ضروری برای زندگی همسرانه است.

ما وقتی می خواهیم شادی را مدیریت کنیم نیاز به یک سری نکته و تکنیک داریم. قبل از همه این ها، تنظیم توقعات مهمتر است.

وقتی از شادی در خانه صحبت می کنیم قرار نیست تک تک لحظه های زندگی مان پر از شادمانی و هیجان و دست و جیغ و هورا باشد.  در فینال جام جهانی هم یک جاهایی حوصله آدم سر می رود، یک جایی مصدومیت پیش آمده و بازی از جریان افتاده است…. بنابراین، توقع نداشته باشیم که در تک تک لحظه های زندگی در اوج و شادمانی باشیم. اصلا بدانیم لازم است یک موقع هایی هیجان نداشته باشیم، آرامش داشته باشیم. یک موقع هایی لازم است غم داشته باشیم تا آن تعادل بوجود بیاید.

یادمان باشد ،دین مبین اسلام در یک زمان هایی ما را تشویق به این می کند که سلام به حضرت سیدالشهداء (ع) بدهیم و می گوید که برویم و اشک بریزیم اما همان دین ما را تشویق می کند، شادی مومن در چهره اش باشد، باعث خوشحالی دیگران باشد و از نعمت ها و لذت های خداوند خودش را محروم نکند.

این تعادل، رنگ به رنگ بودن لحظه های زندگی عامل شادمانی است. برای همین آدم هایی که همیشه در اوج خوشی هستند یک جاهایی خسته می شوند. زده می شوند. حواسمان به این باشد. اینجا را که تنظیم کنیم خیلی چیزها حل می شود. یعنی توقع بیجا که از خودمان نداشته باشیم، بی جهت که انتظار نداشته باشیم خودش شادی آور است.

پیمایش به بالا