کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد هادی
عنوان: مدیریت خشم – قلق گیری
در فضای روانشناسی یکی از عناوینی که توانسته است کتاب و مقاله به خودش جلب کند عنوان خشونت های خانگی است.
خشونت های خانگی بررسی این است که زن ها نسبت به شوهر یا شوهر نسبت به زن یک رفتارهای آسیب رسانی انجام می دهند. رفتارهایی که علاوه براینکه روان طرف مقابل را با مشکل و آسیب مواجه می کند در بعضی از مواقع آسیب جسمانی هم به دنبال دارد. گاهی هم که بی آبرویی اجتماعی هم به دنبالش است.
با این خشونت های خانگی چه کار باید کرد؟
یک قسمتش این است که اصول همدیگر را یاد بگیریم. می خواهید عصبانی و پرخاشگر نباشید سیستم و اصول خودتان را بدست بیاورید. ببینید اوضاع و احوالتان چطور است؟ چه چیز حالتان را خوب می کند و چه چیز بَد؟ وقتی عصبانی می شوید چه کار کنید حالتان خوب می شود؟ همان کار را انجام بدهید.
مثلا چند نفس عمیق آرامتان می کند. به تعویق انداختن صحبت ها آرامتان می کند انجام بدهید.
اما شناسایی اصول خودتان به تنهایی کافی نیست. باید اصول و سیستم همسرتان را هم بدست بیاورید. یعنی اینکه بدانید او چطور آرام می شود. اگر این شناسایی ها، چه چیز حالت را خوب می کند و چه چیز حالم را خوب می کند؟ چه چیز حالت را بَد می کند و چه چیز حالم را بَد می کند بدست ما بیاید، جلوی خیلی از خشونت ها و پرخاشگری ها گرفته می شود.
- متوجه شدیم که همسرمان نسبت به فلان جمله حساس است، استفاده نکنیم.
- متوجه شدیم که فلان غذا را می خوریم بی تاب می شویم، نخوریم یا اگر خوردیم یک اصلاحی دنبالش داشته باشیم.
خلاصه، بَد است که ما انسان ها نتوانیم بر این خشم و پرخاشگری ها غلبه کنیم که یکی از این راه ها شناسایی سیستم و اصول خودمان و همسرمان است.