صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۴- هماهنگی پیام های کلامی و غیر کلامی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: هماهنگی پیام های کلامی و غیر کلامی

سوال: اگر بنده با یک لحن بَدی به شما سلام کنم، لحن خشن و غیرمودبانه باشد اما کلمه اش بهترین کلمه دنیا باشد…

همانطور که می دانید سَلَام قَولا مِّن رَّبّ رَّحِیم…. (سوره یس، آیه ۳۶)

سلام اسم خداست و از طرف خداست. یک دعای زیباست، اما اگر همین دعای زیبا را بنده با یک اخم و لحن بَد به شما بگویم حس شما خوب می شود؟

پاسخ: قطعا این اتفاق نمی افتد.

هماهنگی بین کلام و غیرکلام، ارتباطات کلامی و غیرکلامی همراه و هماهنگ یکی از کلیدواژه های مهم در موفقیت های اجتماعی از جمله موفقیت در ارتباط گیری با همسر است.

  • خانم محترم، آن زمانی که مشغول کاری هستید، سرتان پایین است و به چشم آقایتان نگاه نمی کنید و پاسخ سوال او را می دهید. آن هم با یک لحن بی روح، یک زبان بدن دوری گزین و اجتنابی؛ انتظار نداشته باشید که آقایتان به وجد بیاید و با یک حس خوشایند از شما استقبال کند.
  • آقای محترم، آن زمانی که چشم به تلویزیون خیره کردید و با تمام قوا بر این ورزش، خبر و این اتفاق هستید و خانم در حال صحبت با شماست، انتظار نداشته باشید خانم از این ارتباط گیری با شما به وجد بیاید و خوشحال بشود.

وقتی که شما با او صحبت می کنید اما جهت نگاه و زاویه بدنتان یک سمت دیگر است، به خانم شما این حس دست می دهد که همسرم با من همراه نیست!!! این خیلی مفهوم بَدی است.

هماهنگی بین پیام های کلامی و غیرکلامی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی اگر با هم هماهنگ نباشد، طرف مقابل ما را دچار سردرگرمی می کند. طرف مقابل ما را با مشکل مواجه می کند. به تردید می اندازد.

به تردید انداختن آدم ها حال آنها را خراب می کند.

بنابراین زمانی که با شخصی ارتباط برقرار می کنیم مخصوصا همسرمان، هماهنگی بین پیام های کلامی و غیرکلامی را نباید فراموش کنیم.

اسکرول به بالا