کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: مثال های مسائل خانواده و فضای مجازی
ما در خانواده و فضای مجازی موضوعات مهمی را پشت سر می گذاریم.
شما می دانید برای فرزندتان چه زمانی گوشی موبایل بخرید؟ سوال مهمی است که تمام خانواده ها این مسئله را دارند.
بچه ها:
- از شش سالگی می گویند که ما گوشی می خواهیم!
- در دوازده سالگی داد و بیداد می کنند که گوشی می خواهیم!
- در شانزده سالگی می گویند: مگر ما مسخره ایم که برایمان گوشی نمی خرید و چرا رفیق های ما از ده سالگی گوشی داشتند و ما نداریم؟
بعضی خانواده ها به عنوان هدیه و جایزه گوشی می خرند. مثلا به فرزند می گویند: اگر در امتحانات پنجم دبستانت قبول بشوی برایت گوشی می خریم.
واقعا ما چه زمانی می توانیم برای فرزندمان گوشی موبایل بخریم و این همه مسائلی که در حوزه اعتیاد فضای مجازی داریم را چگونه می توانیم حل کنیم؟
پدر از سرکار می آید و روی مبل می نشیند و داخل گوشی می شود و بیرون هم نمی آید . فرزند نوجوان از مدرسه می آید و او هم همینطور! بعضی ها هم که امروز گوشی را با خودشان به مدرسه می برند و اگر سختی های مدارس که امروز هم خیلی دیگر سخت نیست وجود نداشته باشد بچه ها در سر کلاس هم داخل گوشی هایشان هستند.
در دانشگاه ها هم با این مشکل رو به رو هستیم و اعتیاد به رسانه یک اعتیاد جهان شمولی شده است. با این جه کار کنیم؟
همین اعتیاد باعث شده است که ارتباطات بین زن و شوهرها به مشکل بخورد. خانم در منزل تمام دغدغه و جسمش در خانه است اما تمام فکر و ذهنش درگیر گوشی موبایلش و گروه ها و کانال هایی که عضو می باشد است. این ها همان مسائلی است که خانواده و فضای مجازی را درگیر خودش کرده است. از آن بدتر مسائل اخلاقی، از ارتباطات های حرام و نامشروع و نادرست شروع می شود تا اعتیاد هایی که به پورنوگرافی اتفاق می افتد.
پرونگرافی یعنی چه؟ یعنی هرزه نگاری، یعنی هرزه نگری! یعنی من نمی توانم و دائم دنبال تصویرهای مستهجن هستم. این اتفاق برای آدم های خیلی بد نیست، بلکه من و شما درگیر آن می شویم!
- اعتیاد به پورنوگرافی یکی از مسائل بسیار جدی فضای مجازی است.
از آنطرف هم یک صنعت ویژه ای دارد. یعنی فکر نکنید که یک سری آدم های بد هستند که کارهای بدی می کنند و ما هم متأسفانه تماشا می کنیم، خیر بلکه کشورهای دیگر برای آن برنامه ریزی دارند و از این طریق درآمد دارند! حساب و کتاب می کنند.
شایعه پراکنی و دروغ های مفصلی که در فضای مجازی است همه از جنس مسائلی است که ما در خانواده و فضای مجازی باید مورد بررسی قرار بگیرد و باید با شناخت درست از خانواده بتوانیم این مسائل را حل کنیم.