صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 3

۲۳-هرزه نگاری- تفاوت رویکرد سواد رسانه‌ای با تربیت رسانه‌ای

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: هرزه نگاری- تفاوت رویکرد سواد رسانه‌ای با تربیت رسانه‌ای

موضوع پورنوگرافی موضوع مشترک بین مسائل رسانه ای و مسائل تربیتی است. به عنوان یک صنعت در رسانه مطرح می شود. به عنوان یک مسئله در مسائل تربیتی و خانواده هم مطرح می شود. اما بحث ما این است که سواد رسانه ای خیلی نمی تواند به این موضوع پاسخ بدهد. می تواند بَدی های پورنوگرافی را بگوید. انشاءالله که مخاطبان حواسشان را جمع کنند و خودشان مصرف رسانه ای شان را مدیریت کنند. تقریبا می دانیم که حتما این اتفاق نخواهد افتاد.
اما رویکرد تربیت رسانه ای چه می گوید؟ از رسانه و سواد رسانه ای و بحث تربیت بصورت مستقل می توانیم یک تربیت رسانه ای داشته باشیم. تربیت رسانه ای می گوید: بیا و از تربیت جنسی کمک بگیر! تربیت جنسی می گوید: بیا از آموزش های قبل از مسائل جنسی یعنی قبل از اینکه نوجوان درگیر بشود، تا آن مسائل پیشگیرانه و مقابله گرانه و تا همان درمان گری هایی که می توانیم داشته باشیم، همه را در نظر بگیر.
لذا اگر می خواهید روی موضوع پورنوگرافی وقت بگذارید و مسئله دارید که نوجوان شما در حال درگیر شدن به تماشای تصاویر مستهجن می شود نمی توانید با دو توصیه اخلاقی و دو کلیپ مذهبی مسئله را حل کنید.
شما برای هفت سال اول او چه برنامه ریزی هایی کردید؟
برای هفت سال دوم او چه برنامه ریزی هایی کردید؟
در هفت سال اول درگیری کودک زیاد نیست فقط کافی است که بداند انسان ها به دو جنسیت مختلف مرد و زن تقسیم می شوند و این جنسیت ها با هم فرق دارند. برادر و خواهر بدانند که پسر و دختر هستند و رفتار پسرانه و دخترانه را با هم تطبیق بدهند. این ها تفکیک های جنسیتی است.
اما آهسته آهسته تا به رسیدن سن بلوغ مسائل جنسی شروع می شود. یعنی مسائل جنسیتی به مسائل جنسی تبدیل می شود. اولین و زیباترین مسائلی که اسلام روی آن پافشاری کرده است و شما می توانید از آن استفاده کنید موضوع حجاب است. موضوع نگاه است. شما می توانید به پسربچه هفت ساله خودتان بگویید: می دانی که چرا نمی خواهم گوشی دائم در دستت باشد، چرا اینترنت را آزاد نمی گذارم؟ برای اینکه خانم های بی حجاب را می آورد. خب این را بگویید. بچه هفت ساله که نمی گوید: وای چقدر کلیشه ای، وای چقدر شعاری! او که نمی داند و تازه در حال آشنایی است و این شما هستید که می توانید این موضوع را برای او تبیین کنید. از حجاب و نگاه به او بگویید. این ها خانم های بی حجاب هستند چون او که صحنه های مستهجن نمی فهمد! فرزند ما مخصوصا اگر در جامعه مذهبی باشد تصوری از فضای فسادآلود غرب ندارد حتی اگر بگویید رفته و خانم های بی حجاب را در کنار دریاهای ایران دیده که این ها هم بالأخره یک حجاب و پوشش های اولیه ای دارند. ساحل ایران را که نمی تواند با ساحل غرب مقایسه کند. ما نوجوانانی را سراغ داریم که تا سن بلوغ و حتی بعد از آن تصوری از جنس مخالف ندارند. و این چیز عجیبی نیست و مربوط همین زمان و تاریخ است البته ممکن است که زیاد هم نباشند. لذا ما از این فرصت جنسی و جنسیتی می توانیم استفاده کنیم و فرصتی که اسلام قرار داده استفاده کنیم. اتفاقا اسلام هم حساسیت هایی را ایجاد کرده و نیامده خیلی عادی سازی کند همان چیزی که غربی ها می گویند. (اینکه اگر بی حجاب زیاد باشد عادی می شود و کسی نگاه نمی کند) اتفاقا اسلام روی این حساسیت زایی کرده است. ما هم از این فرصت استفاده کنیم و از آن بهره بگیریم برای مدیریت مصرف رسانه ای

محتوای درس
پیمایش به بالا