صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 3

۲۱-کی برای فرزندم گوشی بخرم؟ قسمت دوم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: کِی برای فرزندم گوشی بخرم؟ قسمت دوم

در مورد گوشی صحبت می کنیم. گوشی برای فرزندمان بخریم یا نخریم؟ در هر سنی چه کار باید کنیم؟
در هفت سال اول باید آزادی و سیادت و آقایی بدهیم. هر چیزی که گفت بگوییم باشه! هم خودش بعدا متوجه می شود و هم ما می دانیم که این ها واقعی نیست ولی آن حسی که گوشی می خواهی، باشه بیا برای تو ولی گوشی من است و قطعا برای تو گوشی نمی خرم. این را دیگر او نمی فهمد و خانواده باید متوجه بشود. اگر مادربزرگی مهربانی کرد و برای فرزند ۵ ساله شما گوشی خرید باید حتما تدبیری بیندیشید. مثل کسی که یک اسلحه یا چاقوی تیز خریده است باید برخورد کنیم.
در موضوع گوشی هم باید اینگونه عمل کنیم. اگر کسی واقعا می خواهد یک گوشی واقعی بخرد واقعا کار غلطی است. الآن می بینیم بعضی از بچه های ۶-۵ ساله را که پدر و مادر به آنها گوشی می دهند که وقتی به مهد کودک می روند به آنها زنگ بزنند خب، این ها که اصلا قابل توصیه نیست و قطعا غلط است.
در هفت سال دوم گفتیم که هفت سال سیادت نیست بلکه هفت سال بندگی، عبد بودن و مطیع بودن است. و خودمانی اش را بخواهیم بگوییم سرباز بودن است. این ها را خانواده ها می توانند با ادبیات خوب به فرزند بگویند نه با ادبیات سنگین!
خب در این سن من به چه دلیلی برای تو گوشی نمی خرم؟ برای اینکه به آن شخصیت تربیتی که داری آسیب نزنم! اجازه ندهم که در اینجا حس فرمانروایی تو را بگیرد.
اما در هفت سال سوم چه؟ در هفت سال سوم حتما برای تو گوشی می خرم. اگر قرار است تأخیر بیندازیم تا هفت سال سوم بیندازیم.
خب این بدین معناست که در تولد ۱۴ سالگی بلافاصله گوشی بخریم؟ خیر، ۱۴ ساله برای پسر سن بلوغ است و برای دختر دو سه سال از بعد از بلوغ است. پس این ها با هم تفاوت هایی دارد. فرزندان هم با هم فرق دارند و اینجا دیگر رابطه مربی و متربی مهم است و مربی است که تشخیص می دهد این کار را بکنید یا نکنید.
در هفت سال دوم به فرزند مالکیت ندهید بلکه به او قدرت بدهید، ارتباطات را خوب بیاموزید. به او بگویید که این است و بیا با هم نگاه کنیم. مشارکتی مصرف کنیم. ولی در هفت سال سوم فرزند خودش مشاور است و او باید خودش یک اختیاراتی داشته باشد و یک محدودیت هایی را شما از او بردارید. چه زمانی شما مطمئن می شوید نسبت به این هفت سال سوم؟ وقتی که هفت سال اول و دوم را درست طی کرده باشید و در این دو مرحله این شخصیت خودش را درست ساخته باشد. حالا در هفت سال سوم شما می توانید بگویید: خیال من راحت، خیال تو راحت بیا با آن ساختارهای تربیتی که آموختی و می توانی درستش کنی و مسیر را خوب پیش ببری این را داشته باش. بله خطرات و فشار هم هست که باید مراقب کنی!

محتوای درس
پیمایش به بالا