صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 3

۳۷-اعتیاد رسانه ای – چگونه اعتیاد رسانه‌ای را ترک کنیم؟

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد شاه آبادی
عنوان: اعتیاد رسانه ای – چگونه اعتیاد رسانه‌ای را ترک کنیم؟

اعتیاد رسانه ای را چگونه مداوا کنیم؟ فرزند ما الآن درگیر رسانه است چطور حل کنیم؟ یک نسخه ای بدهید که سریع جواب بدهد و فرزند ما از همین امشب پای تلویزیون و گوشی زیاد نباشد؟ خیر، نمی شود. اصلا اینچنین چیزی امکان ندارد. مگر آن راهکارهای رفتاری خیلی سریع با بازدهی کم!
مثلا می خواهید تلویزیون نگاه نکند، خاموش کنید، برق را قطع کنید! در قدیم خیلی ها بودند که اصلا تلویزیون را ممنوع می کردند. از این کارها می شود کرد ولی اگر می خواهید واقعا او دیگر استفاده نکند به این راحتی نمی شود. برای فرزند گوشی موبایل جذابیت دارد. یا برای او جذابیت بالاتر ایجاد کنید که بهترین راهکار است یا اگر این کار را نکردید به سمت راهکارهای مختلفی بروید که بتوانید در یک دوره زمانی و به مرور زمان بتوانید موضوع را حل کنید.
امام علی (ع) فرمودند: حل کردن یا از بین بردن یک عادت شبیه به یک معجزه است.
کار به این راحتی نیست. به این راحتی نیست که به یک شخص بگویید دیگر سیگار نکش و او هم بگوید چشم! هرچند علمایی بودند. مثلا داریم که یک عالم ده سال بود که سیگار می کشید دکتر می آید و می گوید: آیا می دانستید که این کار خیلی ضرر دارد. عالم همانجا خاموش می کند و دیگر نمی کشد. این کار یک عالم است. کار یک آدم خودساخته است. تا الآن که می کشید نه به عنوان یک لذت بود بلکه مانند چایی خوردن من و شما بود. به محض اینکه متوجه می شد باید ترک کند کنار می گذاشت.
آیا فرزند ما اینطور است؟ همسر ما اینطور است؟ خود ما اینطور هستیم؟ خب، مشخص است که نیست. تجربه این را نشان داده است. وقتی که اینطور نیستیم باید به دنبال راهکارهای بهتر و بیشتر برویم. راهکارها را چطور می شود پیدا کرد؟
قبل از آن باید دلایل را استخراج کرد. الآن این فرزند که درگیر گوشی است با پدرش که او هم درگیر گوشی است مثل هم هستند؟ می دانیم که بطور کلی احساس خوشایندی و جذابیت برای هر دو وجود دارد. اما هر دو مثل هم هستند؟ او بخاطر خستگی سرکارش است که آمده و سرش را در گوشی کرده و فرزند بخاطر ناراحتی که از پدر و مادر دارد و فاصله ای که گرفته است. این ها مثل هم نیستند. ما باید نیازهای فردی و خانوادگی و اجتماعی را تفکیک کنیم. عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی را تفکیک کنیم. آسیب های فردی، خانواددگی و اجتماعی را هم تفکیک کنیم. چقدر از این ها را بررسی کردیم؟
حواسمان باشد ترک عادت اعتیاد و در واقع ترک اعتیاد رسانه ای:
اولا باید بصورت زمان مند و در مرور زمان اتفاق بیفتد.
ثانیا باید از یک طرف جذابیت های مشابهی بیاید که با آن جذابیت ها مقابله کند.
ثالثا باید به عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی توجه بشود.

محتوای درس
اسکرول به بالا